reklam

2016 YGS Sınav Yerleri Ve Sınav Tarihleri

Yazar Youtube 11 Mart 2016 Cuma 0 yorum




ÖSYM 13 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan YGS sınavı giriş yerleri açıklandı. ÖSYM YGS sınava giriş yerleri ilgili kurumun resmi internet adresi üzerinden öğrencilerin erişimine açtı. YGS sınava giriş yerlerini görüntülemek için https://ais.osym.gov.tr adresini ziyaret ediniz. 

13 Mart Pazar günü yapılacak YGS sınavı sonuçlarının açıklanma tarihi olarak ise 25 Mart tarihinin belirlendiği duyuruldu. ÖSYM'nin YGS sınavı sınava giriş yerleri ile ilgili yaptığı duyuruda aşağıda yer alan ifadelere yer verildi. 

YGS 2016 SINAVI DETAYLARI 

Üniversiteye giriş sınavının ilk aşaması olan YGS sınavında Türkçe, Temel Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 farklı dersten 40'ar soru sorulmaktadır. YGS sınavında toplam soru sayısı 160 olup, öğrencilere verilen sınav süresi ise 160 dakika'dır. Yani öğrenciler her soru için 1 dakika süre ayırmalılar. 

YGS sınavının ardından öğrencilerin tercih yapabilmesi için en az 150 puan, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) girebilmek için ise herhangi bir puan türünden en az 180 puan almaları gerekmektedir. 

Sınava giren öğrencilerin sınav sonuçları; YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 olmak üzere 6 farklı puan olarak açıklanmaktadır. 

2016 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS 2016) Ne Zaman?
Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'ndan (YGS 2016) 180 ve üzeri puan alan adaylar Lisans Yerleştirme sınavına girmeye hak kazanırlar. LYS başvuruları ise ÖSYM'nin yayınladığı kılavuza göre 1-14 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak. LYS sınavı 5 oturumda yapılacak. Adaylar tercihlerine göre istediği sınavlara girebilecekler. 

LYS 1- Matematik sınavıdır. 19 Haziran 2016'da yapılacaktır. Adaylara 135 dakika süre verilmektedir. 

LYS 2- Fern Bilimleri sınavıdır.25 Haziran 2016'da yapılacaktır. Adaylara 135 dakika süre verilmektedir. 

LYS 3- Edebiyat-Coğrafya sınavıdır.26 Haziran 2016'da yapılacaktır. Adaylara 120 dakika süre verilmektedir. 

LYS 4- Sosyal bilimler sınavıdır.18 Haziran 2016'da yapılacaktır. Adaylara 135 dakika süre verilmektedir. 

LYS 5- Yabancı dil sınavıdır.25 Haziran 2016'da yapılacaktır. Adaylara 120 dakika süre verilmektedir. 

ÖSYM YGS SINAVA GİRİŞ YERLERİ
Bu sınavda baraj puanını geçen adaylar ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girmeye hak kazanacaklar.2016 üniversiteye giriş maratonunun ilk basamağı olan ve 2 milyon 178 bin adayın katılacağı 13 Mart 2016 YGS sınav giriş yerleri 3 Mart Perşembe günü açıklandı. 13 Mart Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için ÖSYM resmi sitesi üzerinde açıklama yaptı 

2016 YGS sınavına girecek tüm adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren ve sınava girişte yanlarında bulundurmaları gereken Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 3 Mart 2016 tarihinden itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebileceklerdir. 

ÖSYM 2016 Sınav Takvimine Ulaşmak için Tıklayınız
Devamını Oku...

Samsung Galaxy S7 Ne Zaman Çıkıyor. Çıkış Tarihi - Fiyatı Ve Özellikleri

Yazar Youtube 10 Mart 2016 Perşembe 0 yorum

Teknoloji dünyasında merakla beklenen modellerden birisi olan Samsung Galaxy S7 hakkında akıllarda birçok soru işareti bulunmaktadır. Model hakkında sorulan soruların başında ise Samsung Galaxy S7' nin ne zaman çıkacağı geliyor. Samsung S7 diye de anılan telefonun çıkış tarihi konusunda Güney Kore merkezli teknoloji şirketi pek bilgi vermiyor olsa da, her gün basına bu konu ile ilgili haberler sızdırılıyor. Galaxy S7 özellikleri Barcelona’da 21 Şubat’ta düzenlenen etkinlik ile birlikte öğrenilmişti. Oldukça değişik özellikleri bir arada barındırdığı için, Samsung Galaxy S7 fiyatı ile de uzun süredir gündemden düşmedi. Sızdırılan diğer bir iddia niteliği taşıyan haber ise Samsung’un yeni amiral gemisi olacak olan Samsung Galaxy S7 cihazını 3 farklı sürümü ile kullanıcılarına sunacağı oldu. Firma, Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge haricinde bir de orta segmentS7‘yi teknoloji severler ile buluşturmayı planlıyor.

PEKİ SAMSUNG GALAXY S7 NE ZAMAN ÇIKACAK

Tanıtımında görülen kadarıyla Samsung Galaxy S7’nin tasarımı, markanın bir önceki modeli olan S6’dan çok da farklı olmayacak. Her iki telefonun da ön tarafına bakıldığında, “home” tuşunun etrafındaki metalik çerçevenin kaldırılması dışında neredeyse aynı göründükleri fark etmek mümkündür. Samsung Galaxy S7 ve S6’nın en belirgin farkları ise S7’nin yuvarlanmış kenarları ile daha rahat tutuş sağlıyor olması. Galaxy S7'nin ekranı "Always On Display" özelliği sayesinde hep açık kalıyor ve bu sırada saati de gösteriyor. Galaxy S7'de tüm bu özelliklerine ek olarak IP68 puanına sahip su geçirmezlik özelliği de bulunuyor. Galaxy S7'nin yenilenen SIM çekmecesi, 256GB'a kadarki microSD kartlarını kabul ediyor. Bu yüzden yüksek depolama kapasitesine ihtiyaç duyanlar için Galaxy S7 Oldukça uygun bir model olacaktır. Ülkemizde 18 Mart tarihinde satışa sunulacak olan telefonların başlıca özellikleri şu şekilde:

GALAXY S7'NİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
* 142.4 x 69.6 x 7.9mm, 152 gram

* 8 çekirdekli Exynos 8890 işlemci (4 adet 2.3GHz, 4 adet 1.6GHz çekirdek)

* 4GB LPDDR4 RAM

* 32 GB Hafıza alanı (200'e kadar yükseltilebilir)

* 5.1 inch, Quad HD Super AMOLED, ekran (2560 x 1440, 577ppi)

* Dual Piksel 12 MP (F1.7), Smart OIS arka, 5MP (F1.7) ön kamera

* 3000mAh batarya kapasitesi (kablolu ve kablosuz şarj özellikleri var)

* IP 68 sertifikası (suya ve toza karşı dayanıklı)


GALAXY S7 EDGE'İN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
* 150.9 x 72.6 x 7.7mm, 157 gram

* 8 çekirdekli Exynos 8890 işlemci (4 adet 2.3GHz, 4 adet 1.6GHz çekirdek)

* 5.5 inch, Quad HD Super AMOLED, Edge ekran (2560 x 1440, 534ppi)

* 3600mAh batarya kapasitesi

* 4GB LPDDR4 RAM

* 32 GB Hafıza alanı (200'e kadar yükseltilebilir)

* Dual Piksel 12 MP (F1.7), Smart OIS arka, 5MP (F1.7) ön kamera

* IP 68 sertifikası (suya ve toza karşı dayanıklı)

Galaxy S7'nin fiyatı 2800 TL, Galaxy S7 edge'in fiyatı ise 3300 TL olarak belirlendi.
Devamını Oku...

BLOG YAZMANIN 10 ALTIN KURALI !

Yazar Youtube 25 Ocak 2016 Pazartesi 0 yorum

Bugün blog yazmanın püf noktaları üzerinde durarak blogumu takip eden okuyucular için yararlı bilgiler sunmak için bu yazıyı kaleme kaldım. Günümüzde blog sahibi olmak çok kolay olup, İnternet üzerinde bulabileceğiniz birçok materyal ile dakikalar içerisinde kendinize ait bir blog kurabilirsiniz. Asıl mesele bundan sonra başlıyor. Blogunuzu oluşturup yazamaya başladığınız zaman takipçileriniz ve okuyucularınıza karşı bir sorumluluk duygusu hissediyorsunuz. Blogunuzda tarz yaratmak, diğer bloglar arasından sıyrılarak yazılarınızın daha fazla kitleye ulaşmasını sağlamak için blog yazarlığının püf noktalarını bilmelisiniz. Bu sebeple işinize yarayacağını düşündüğüm 10 önemli ipucunu derleyerek sizler için bir araya getirmeye çalıştık.

1-Blog için doğru altyapıyı ve doğru temayı kullanın: Blogunuzun içeriği ne kadar güçlü olursa olsun, kullanmakta olduğunuz altyapı her zaman önem taşıyacaktır. WordPress, Blogger gibi başarılı bir yapısı olan ve eklentilerle geliştirilebilen ücretsiz bir sistemi tercih etmenizde yarar var. Sitenizde kullanacağınız temada bir hayli öneme sahiptir. İnternet üzerinde bir çok seçenek ve yüz binlerce ücretli ya da ücretsiz tema bulunmaktadır. Kullanacağınız tema, sitenizin amacı ve anlayışıyla uyuşması gerekmektedir. Mesela bir teknoloji blogu yazıyorsanız tutup bir mobilya veya yemek tariflerini içeren blog teması kullanamazsınız. Temanızın sade, hızlı ve kullanıcı dostu yapıda olmasına ayrıca mobil uyumlu olmasına dikkat edin. Çünkü günümüzde birçok kullanıcı mobil telefon veya tabletlerinden İnternete girmektedir.

2- Kendi yazılarınıza yorum ekleyin : Yazımış olduğunuz yazıların alt kısmına yorum bırakılmasına izin verin. Eğer insanların sizin yazdığınız şeylere yorum yapmasına izin verirseniz insanlar blogunuzu daha cok ziyaret edecekler, onların yorumunun üzerlerine başka yorum yapılmış mı ona bakacaklardır ve arkadaşlarına tavsiye edeceklerdir. Daha sonrasında ise sitenize daha çok ziyaretçi gelecektir. Blog takipçilerinizin yazılarınıza yapmış oldukları yorumları takip etmeniz ve zaman zaman kendiniz de yorum yazarak yakınlarda olduğunuzu onlara hissettirmeye çalışmanız ve seslerini duyuyor olmanız takipçilerinizin duygusal anlamda blogunuza bağlanmasını kolaylaştıracaktır.
3- Aşırı kişisel yazıların nefret uyandırdığını unutmayın: Birçok blogger elbette kişisel yazılara yer vermeli ancak aşırıya kaçmamalıdır. Çünkü insanlar sizin kaşınızla gözünüzle ilgilenmiyorlar. İnsanlar sizin yaşadıklarınızla, tecrübelerinizle ve ilgi çeken ilginç olaylarla ilgileniyorlar. Sizler eğer yazılarınızda bugün kendime yeni bir kazak aldım lacivert renkli çok güzel derseniz ben iyi de bundan bana ne derim, ama eğer bugün kendime ucuzluktan bluz aldım şu caddede mağazada kampanya var, birçok ürün kampanya ya girmiş vs. diye yazarsanız, bu benim ve birçok insanın ilgisini çeker. Sizlerde aşırıya kaçmadan kişisel yazılar yazarak sayfalarınıza hem renk katmış olur hem de takipçilerinize faydalı olmuş olursunuz.

4- Erişilebilirliğe önem verin: Blogunuzda yazılarınız için kullanıcıların gözüne en hoş görünen tasarımı seçmelisiniz. Fakat ne olursa olsun metinlerin kolayca okunduğundan, resimlerin rahatça incelenebildiğinden ve kullanıcılarınızın istediği bilgilere kolayca ulaşabilmesini sağlamalısınız. Kullanıcılar sitenizin kullanışlı olmaması ve istediği bilgilere rahatlıkla ulaşamaması durumunda sıkılır ve sitenizden hemen çıkar.

5- Düzenli aralıklarla yazmaya çalışın: Blogunuza sadık takipçiler kazanmanız için önem vermeniz gereken konulardan biride yazılarımızdaki istikrardır. Düzenli aralıklarla yazı yazarak, okuyucularınızı ve blogunuzu önemsediğinizi işinizi ciddiye aldığınızı gösterirsiniz. Böylelikle blognuz yenilikçi ve terkedilmemiş olur.









6- Sosyal Medya Desteği ile güçlendirin: Günümüzde birçok blog yazıları sosyal medyada paylaşılmaktadır. Bu yüzden blogunuza sosyal ağ butonları ekleyerek okuyucularınızın yazılarınızı rahatça paylaşmasını ve daha çok kullanıcıya ulaşmasını sağlamalısınız. Bir de bu paylaşımların görsel olması paylaşıma olan ilgiyi de yükseltmektedir. Bu sayede yazılarınızın arasına uyumlu görseller ekleyerek paylaşılan iletiyi ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Sizlerde blogunuza sosyal medyada paylaşım desteği ekleyerek Google üzerinden gelen okuyucuların sosyal medyada sizi bulmasını sağlar ve onlarla etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

7- Konu Başlıklarınızı Numaralandırın: Blog adınız ne kadar önemli ise yazılarınızın başlıkları da o kadar önemlidir. Yazılarınızdaki konu başlıklarımızı numaralandırmak her zaman kullanıcıların ilgisini çeker. Yazınızın eğer çok okunmasını istiyorsanız numaralandırma yapmanızı tavsiye ederim. Mesela geleceğin telefonları artık klasik bir başlık iken, Yakın geleceğin 10 yeni telefonu daha ilgi çekici olabilmektedir. Bazı blog yazarları bu tarz başlıkları eleştirmekte ve uygun bulmamaktadır. Fakat yurtdışında da olmak üzere tüm bloglar bu yöntemi kullanıyor ve en çok tercih edilen yazılar halen bu numaralı yazılardır. Numaralı olmasa bile başlıklar her zaman ilgi çekici olmalıdır.

8- Alıntı yapın, ancak kopyala-yapıştır asla: Bir konu hakkında yazmak için sosyal medya üzerinde birçok kaynak bulabilirsiniz burada önemli olan yazacağınız konuyu olduğu gibi kopyalamak yerine kendi yorumlarınızı hayat tecrübelerinizi de katarak mutlaka özgün yazılar yazmalısınız. Daha önceden başka sayfalarda yayınlanmış olan içeriği blogunuzdan uzak tutarak ve yorumlarınıza yer vermeye çalışın. Eğer bir başkası tarafından hazırlanmış içeriği blogunuzda kullanacaksanız kaynak göstermeyi asla unutmayın. Bu etik olarak yerinde olacağı gibi ileride yasal sorunlar yaşama riskinizi de azaltacaktır.

9- Google Analytics kullanın: Blogunuzun ziyaretçi trafiğini incelemek için kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz servislerden biri Google Analytics’tir. Kolayca kurulabilen bu servis sayesinde ziyaretçilerin en çok hangi sayfaları ziyaret ettiklerini inceleyebilir ve blogunuzu bu yönde daha da geliştirebilirsiniz.

10- Yazdıklarınızı yayınlamadan önce mutlaka okuyun- Yazılarınızda çok uzun ya da çok kısa cümleler kurmamaya çalışın. Kullanıcılarınıza sıkıcı ya da sığ düşünceleriniz olduğu izlenimi verebilirsiniz. Yabancı kelimelerden mümkün olduğunca arınmış, duru bir dil kullanmaya özen gösterin. Yazılarınızı yayımlamadan önce son defa gözden geçirmek sizin yazım ve imla hatalarınızı görmenizi sağlar. Ayrıca farklı ruh hallerinde yazmış olduğunuz yazıların blogunuzun tarzıyla uyumsuz olup olmadığını fark etmenize ve yazılarına yön tayin etmede yardımcı olur.

Devamını Oku...

Daha Güvenli Facebook İçin 9 Tüyo

Yazar Youtube 12 Ocak 2016 Salı 0 yorum


Milyonlarca üyeye sahip olan Facebook'ta gizlilik büyük bir önem taşımaktadır. Sizler için, mutlaka bilmeniz gereken 9 gizlilik ayarını derledik. Artık kendinizi güvende hissedebilirsiniz! 


Geçtiğimiz yıllarda yarım milyarı aşkın Facebook kullanıcısının neredeyse beşte birinin profillerindeki kişisel bilgiler derlenerek dosya halinde 'kamuoyuna' açıldı ve pek çok firma bunu indirdi. Elbette bu yasadışı değildi ancak Facebook abonelerinin koyduğu her bilgi ve dosyanın ne kadar kolay kullanılabileceğinin de kanıtı olmuş oldu. Peki Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook’u daha güvenli bir şekilde kullanabilmek için ne yapılmamız gerekiyor?


1. Facebook gizlilik ayarlarınızı düzenleyin: Facebook kullanıcıları genellikle paylaştıkları her şeyi veya bütün profil bilgilerini ''herkese açık'' bir şekilde işaret etmektedir. Bu durum çoğu kullanıcının web güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Sizler eğer gizliliğe önem veriyorsanız, asla görünürlüğünüzü "Herkes" olarak işaretlemeyin. Hatta burada yapacağınız en iyi ayar, facebook' u kişiselleştirmek olacaktır. Facebook ayarlarında durum güncellemeleri, duvar iletileri, kişisel bilgiler, fotoğraflar arasından kısıtlamak istediklerinizi seçebilirsiniz.Bunu da "Özelleştir"i seçerek yapabiliyorsunuz.
Facebook zaman zaman gizlilik ayarlarını değiştirmektedir, bu sebeple onayladığınız ayarların farkında olun ve arkadaş listenizde tanımadığınız birini görürseniz hemen kaldırın. Ayrıca, bulunduğunuz ekranda, "Profilimin Önizlenmesi" seçeneğine tıklayarak, yabancıların profilinizi nasıl gördüğüne bakabilirsiniz. Paylaşımlarınızı veya bilgilerinizi yalnızca belirlediğiniz kişilerin görmesine müsaade vererek ek olarak emniyetli bir profile sahip olabilirsiniz.


2. Tahmin edilebilir şifreden uzak durun: Facebook hesabınızın güvenliği açısında şifrenizin herkesin tahmin edemeyeceği zor bir şifre olması hesabınız için çok önemlidir. Belirleyeceğiniz şifrenin basit isim ve kelime gruplarından oluşmamasına özen göstermelisiniz. Belirleyeceğiniz şifre içerisinde büyük ve küçük harf, rakam ve hatta sembolleri kullanarak güçlü bir şifre birleşimi (kombinasyon) oluşturmalısınız. Güçlü şifre konusunda bilinen en iyi teknik rakamları ve sembolleri belirleyeceğiniz şifrenin tam ortasına yerleştirmektir.





3. Albüm Gizliliğinizi Düzenleyin: Facebook hesabınızda gizlilik ayarlarına girdikten sonra Ayarları Özelleştir' e tıklayarak, "Paylaştığım Şeyler" başlığı altında, "Mevcut fotoğraflar için albüm gizliliğini düzenle" bölümünü göreceksiniz. Burada, hangi fotoğraf albümünüzü, kimlerin görmesine izin vereceğinizi seçebiliyorsunuz. Bu bölümü mutlaka düzenlemenizi tavsiye ederim, zira fotoğraflarınıza bir arkadaşınız yorum yaptığında, o arkadaşınızın arkadaşları, yoruma bakmak için albümünüzde gezmeye başlar ve bu şekilde tüm albümünüzü görebilir.


4. Doğum tarihinizin tümünü profilinizde herkese açık göstermeyin: Sizler eğer kimlik hırsızlarının hedefi olmak istemiyorsanız, doğum tarihinizin tümünü profilinizde göstermeyin. Zira; kimlik hırsızları kredi kartı veya banka hesaplarınıza erişmek için doğum tarihlerine gereksinim duymaktadırlar. Hesabınızda doğum tarihiniz açık ise anında profilinize girerek ''iletişim verileri ve temel bilgiler'' sekmesinden düzenlemenizi tavsiye ederim. Doğum tarihinizin yalnızca ay ve bugünü görünmesini seçim edebilir veya tamamıyla kaldırabilirsiniz. Şayet kaldırma işlemi yapamadıysanız saklılık seçeneklerine girerek ''sadece ben'' olarak işaretleyebilirsiniz.



5. İletilen Bağlantıları Tıklamayın: E-postanıza gelen şüpheli bir eklenti arkadaşınızdan gelmiş olsa bile açmamalı aynı güvenliği Facebook’ta da uygulamalısınız. Size iletilen şüpheli bir eklenti hesap şifrenizi ve kişisel bilgilerinizi elde etmeye yönelik olabilir. Mesajın içeriği arkadaşınız yerine bir hacker ya da suçludan geliyor olabilir. Bu sebeple şüpheli gördüğünüz iletiyi açmadan siliniz.


6. Profilinizi Arama Motorlarına Kapatın: Tanımadığınız bireylerin sizi Google, Yahoo,Yandex ve benzeri herkesin ulaşabileceği arama motorlarında yapacağı aramada profilinizin yer almasını istemiyorsanız eğer saklılık ayarlarından ''Aramada beni kimler bulabilir?'' kısmından ''arkadaşlar''ı seçmelisiniz. 
Bu arada herkese açık olan profilinizi iptal ettiğinizde bir süre daha arama motoru sonuçlarında gözükebilirsiniz. Arama motorları tarafından profiliniz önbelleğe alındığı için ön bellekte güncelleme yapılana kadar geçici bir süre aramalarda çıkabilirsiniz.


7- Arkadaş Listesi Oluşturun : Sadece tanıdığınız insanların arkadaşlık isteğini kabul ediniz. Kullanıcılar tanımadıkları insanlardan gelen istekleri onaylamamalılar ve tam profillerini herkese göstermemeliler. Kiminle neyi paylaştığınızı aklınızdan çıkarmayın. Eğer uzun bir arkadaş listeniz varsa, bölebilir ve farklı gruplara farklı gizlilik ayarları atayabilirsiniz. Örneğin okul, iş ve aile gibi yeni listeler oluşturup, profilinizi bu gruplara sınırlayabilirsiniz.



8- Evde olmadığınızı ifade etmeyin: Facebook hesabınızda evden uzakta olduğunuzu paylaşmak, evinizin giriş kapısına ''evde kimse yok'' notu bırakmak gibi bir birşey . Şayet tatilde iseniz ve tatilinizin çok eğlenceli geçtiğine konusunda paylaşım yapmak istiyorsanız mutlaka bu paylaşımlar için eve dönmeyi bekleyin. Ayrıca ileri bir tarihte yapacağınız herhangi bir seyahatin tarihini de paylaşmamanızı tavsiye ederim.

9- Çocuklarınızın Facebook kullanmasını denetleyin: Facebook 13 yaş ve altındaki kişilere üyelik vermemektedir. Ancak birçok yaşı küçük çocuklar sahte hesap açarak Facebook kullanmaktadır. Eğer sizin çocuğunuzun yaşı bu sınırın altında ise ve Facebook’u kullanıyorsa onu mutlaka takip etmelisiniz. Bunun en iyi yolu da çocuğunuzun hesabında kullanılan e-posta adresinin size ait olması. Bu sayede bildirimleri ve aktiviteleri daha sağlıklı biçimde gözlemleyebilirsiniz. Bir diğer yol ise çocuğunuzla facebook arkadaşı olmaktır.




Devamını Oku...

2015'te Google'da en çok neyi aradık?

Yazar Youtube 8 Ocak 2016 Cuma 0 yorum
2015’te neleri merak ettik, kimleri aradık, hangi diyetleri uyguladık, hangi şarkılarla eğlendik? Hangi ünlüleri en çok aradık? İşte Google'ın 2015 yılında en çok arananları...

Google, Türkiye ve dünyada en çok aranan kelimelerin ve en son trendlerin yer aldığı "2015 Arama Trendleri" listesini açıkladı.Türkiye'deki internet kullanıcıları, 1 Ocak-31 Aralık 2015 döneminde arama motoru Google'da en çok "Facebook", ''Youtube", "Google", "Sahibinden", "haber", "hava durumu", "face", "eokul", "Hotmail", "Mynet" kelimelerini aradı.Farklı kategorilerden oluşan listede Türkiye’de en çok aranan kişilerde “Özgecan Aslan” birinci sırada yer alırken genel aramalarda ise birinci sırada “seçim sonuçları” yer aldı.

En Çok Aratılan Kişiler                
1.      Özgecan Aslan
2.      Hande Erçel
3.      Mutlu Kaya
4.      Seren Şirince
5.      Ankaralı Namık
6.      Zeki Alasya
7.      Demba Ba
8.      Elçin Sangu
9.      Erol Büyükburç
10.   Sertaç Boztepe
En Çok Aratılan Diziler
1.      Kiralık Aşk
2.      Poyraz Karayel
3.      Çilek Kokusu
4.      Aşk Yeniden
5.      Güneşin Kızları
6.      Acil Aşk Aranıyor
7.      İnadına Aşk
8.      Kırgın Çiçekler
9.      Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz
10.    Kara Ekmek

En Çok Aratılan TV Programları
1.      Survivor All Star
2.      İşte Benim Stilim
3.      Nurselin Mutfağı
4.      Harika Kanatlar
5.      Evleneceksen Gel
6.      Ütopya
7.      Miss Turkey 2015
8.      Rising Star
9.      Arda’nın Mutfağı

En Çok Aratılan Şarkılar
1.      Bangır Bangır – Gülşen
2.      Gül Rengi – Mustafa Ceceli
3.      Yıllarım Gitti – Ferhat Göçer
4.      Sen – Koray Avcı
5.      Gel – Mabel Matiz
6.      İstersen – Buray
7.      Balım – Serdar Ortaç
8.      Olan Var Olmayan Var – Beyza Durmaz
9.      Gölge – Demet Akalın
10.   İlle de Aşk – Mustafa Ceceli

Yükselen Genel Aramalar
1.      Seçim Sonuçları
2.      LYS Sonuçları
3.      Charlie Hebdo
4.      Fifa 16
5.      Elbise Ne Renk? (mavi mi siyah mı?)
6.      Saatler ne zaman geri alınacak?
7.      Koalisyon
8.      Suruç
9.      Domuz Gribi Belirtileri
10.   TEOG
2015’in En Çok Arananları (Global)
1.      Lamar Odom
2.      Charlie Hebdo
3.      Agar.io
4.      Jurassic World
5.      Paris
6.      Furious 7
7.      Falloout 4
8.      Ronda Rousey
9.      Caitlyn Jenner
10.  American Sniper

En Çok Aratılan Teknolojiler
1.      iPhone 6S
2.      Samsung Galaxy S6
3.      Apple Watch
4.      iPad Pro
5.      LG G4
6.      Samsung Galaxy Note 5
7.      Samsung Galaxy J5
8.      HTC One M9
9.      Nexus 6P
10.  Surface Pro 4


DÜNYANIN EN ÇOK ARANANI: PARİS



Kasım ayında meydana gelen Paris saldırıları Google'ın dünyada en çok arama alan olayı oldu. Paris'te yaşanan terör saldırıları 900 milyonu aşkın bir arama sayısına ulaştı. 

Google 2015’in en çok arananları listesini sizlerle paylaştık.. " Google 2015 Yılının Arama Trendleri" isminde hazırladığı sayfada, yıl içerisinde en çok aranan kelimeleri, kelime gruplarını ve olayları derleyen Google, bu senede trend için bir video hazırlama geleneğini devam ettirdi. 


 Tam listeye buradan ulaşabilirsiniz.


Devamını Oku...

Samsung S7'nin özellikleri

Yazar Youtube 3 Ocak 2016 Pazar 0 yorum

S6 Edge ve S6 Edge Plus modelleri ile büyük beğeni toplayan Samsung, bu başarısını devam ettirmeyi amaçlıyor. Yılın en çok beklenen akıllı telefonlarından olan Samsung Galaxy S7 Edge Plus'ın teknik özellikleri şimdiden ortaya çıkmaya başladı.Peki Samsung Galaxy S7 ne zaman çıkacak? Galaxy S7 teknik özellikleri ve satış fiyatları ne olacak?

Dış basında yer alan haberlere göre Samsung Galaxy S7'nin 2016 Mart ayında çıkacağı belirtildi.Dünyada teknoloji devlerinden biri olan Samsung'un Android telefonlarda amiral gemisi olan Galaxy S serisinin son halkası olacak olan Galaxy S7’nin beklenen özellikleri açıklanmaya başlandı. Türkiye'de merakla beklenen telefonun özellikleri şimdiden herkesi etkisi altına aldı.


USB-C GİRİŞİ SAMSUNG'A GELİYOR
Son dönemlerin en büyük teknoloji trendlerinin arasında USB-C girişi geliyor. İlk adımı Google ve Apple’ın attığı USB-C serisi Samsung Galaxy S7 ailesinde de yer alacak. Bu giriş sayesinde Samsung Galaxy S7 modelleri daha hızlı şarj olacak ve daha hızlı veri aktarımı sağlayacak. Ancak USB-C ile kullanıcıları şarj kablosu sıkıntısı da bekliyor. Samsung Galaxy S7 ailesi ile şu anda en çok kullanılan micro USB girişinin sonu da yaklaşmış olacak.Galaxy S7 de USB-C özelliğine sahip ilk telefonlardan biri olabilir. Bu giriş sayesinde kablolu bağlantılar tek bir noktadan kontrol edilebilecek. Samsung modellerinin en büyük özellikleri arasında hafıza kapasitesini arttırabilmesi bulunuyor. Ancak bu özellik Samsung Galaxy S6 modelleriyle rafa kalkmıştı. Şimdi ise Samsung Galaxy S7 ile geri dönüyor. Yeni akıllı telefondan sızdırılan ilk bilgilere göre MicroSD girişi Samsung Galaxy S7’de yer alacak. Bu da kullanıcıların artık GB kapasitesine göre Samsung Galaxy S serisi tercih etmeyeceği anlamına geliyor.



















S7 4 FARKLI MODELLE GELİYOR
Samsung Galaxy S7 modelleri bu kez 4 farklı modelle kullanıcılara sunulacak. Bu modellerin ikisi kavisli ekranlı Samsung Galaxy S7 Edge serisi, diğeri ise normal ekranlı Samsung Galaxy S7. İki farklı küçük ve büyük ekran seçeneklerine sahip olacak. İlk paylaşılan bilgilere göre Samsung Galaxy S7 Plus ve Samsung Galaxy S7 Edge Plus 6 inç ekrana sahip olacak. Diğer modeller Samsung Galaxy S7 ve Samsung Galaxy S7 Edge 5.2 inçlik ekranla satışta olacak.



















ANDROİD SİSTEMİ "MARSMALLOW"
Samsung Galaxy S7 modelleri Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile çalışacak. Bu işletim sistemine ise 4 GB RAM, 8 çekirdekli işlemciler eşlik edecek. Kablosuz şarj özelliği Samsung Galaxy S7 modellerinde yer almaya devam etmesi beklenirken, parmak izi okuma sensörü ise yine Samsung’un yeni akıllı telefonlarında olacak.












GALAXY S7 KAMERA

Kamera Galaxy S6’nın F/1.9 diyafram açıklığına sahip 16MP’lik kamerası etkileyici görünüyor. 4K Ultra HD video kaydı gerçekleştiren kamera aynı zaman Optik Görüntü Sabitleme teknolojisine sahip. Galaxy S7’de kullanılacak kamera Sony tarafından gelişmelere bağlı. Samsung akıllı telefonlarda genellikle Sony üretimi sensörler kullanıyor. Galaxy Note 5’te yer alacak sensör büyük olasılıkla Galaxy S7’nin de kamerasını oluşturacak.


3D TOUCH SAMSUNG'A GELECEK Mİ?

Belirtilenlere göre Galaxy S7 Apple'ın 3D Touch teknolojisine benzer bir basın algılama teknolojisiyle gelecek. Böylece ekrana yapılan baskı düzeyine bağlı olarak menüler aktif hale gelecek veya oyunlarda da bu basınç sistemi kullanılabilecek.


GALAXY S7 EKRAN

UHD ve esnek ekran Samsung’un geçtiğimiz günlerde düzenlenen Analist Günü etkinliklerinde yayınlanan bir slayt, Güney Koreli firmanın bu yıl Ultra HD ekrana geçiş yapacağını göstermişti. Eğer bir eksilik olmazsa Galaxy Note 5’te Ultra-HD (3840 × 2160 piksel) çözünürlüklü Super AMOLED ekran göreceğiz. Bu ekran çözünürlüğü Galaxy S7’de de yer alacaktır. Galaxy S7’de ayrıca esnek ekran kullanımı gündemde. Samsung’un ileri ekran teknolojisi ve son günlerde bu yöndeki çalışmaları artırması Galaxy S7’de esnek ekran kullanılacağı ihtimalini güçlendirmektedir.

samsung s7, samsung, samsung galaxy, samsung s7 özellikleri, samsung s7 ne zaman çıkacak, samsung 3d touch, samsung electronics, samsung yeni telefon, android, android 6.0, Android 6.0 Marshmallow, micro sd, teknoloji
Devamını Oku...