reklam

Hürriyet Bumerang Sistemi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Yazar Youtube 21 Kasım 2015 Cumartesi 0 yorum

Bugünkü yazımda sizlere bir çok forum sitelerinde tartışma konusu olan blog yazarları için ve yeni blog yazanlar için faydalı olacağını düşündüğüm Bumerang Sistemini anlatmaya çalışacağım. Bumerang, Hürriyet Gazetesi bünyesinde kurulmuş olan blog ve web sitesi sahiplerini destekleyen bir network projesi olarak tanımlayabiliriz.

 Bumerang üyesi olmak ne işime yarayacak?

Bünyesinde bulunan web sitesi ve bloglara trafik akışı ile para kazandırmasının yanında yapmış olduğu çeşitli etkinliklerle bloggerların sosyalleşmesini sağlamaktadır. Yeni blog yazmaya başlayan arkadaşlar için faydalı olacağına inanıyorum. Üye olduğunuz da sizin çıkarınız olacağı gibi Bumerang’ ında bu işten çıkarı bulunmaktadır. Bumerang blogları bünyesine katarak oluşturmuş olduğu portföy ile reklam platformu olan Bumads sayesinde pazarlama yapmaktadır. Bünyesindeki bloglar ile sosyal medya üzerinde tanıtım yaparak belli bir ücret alıyor ve bunun bir kısmını blog sahibine gönderiyor.Bumerang’ ın bizlere sunmuş olduğu dört hizmeti bulunmaktadır
Bu hizmetler;

Yazarkafe : Bunlardan en bilineni Yazarkafe dir. Blog yazarları yazılarını Yazarkafe ‘de paylaşarak bu sistem sayesinde bloğunun trafik akışını yükseltecekleri gibi tanınırlıklarını da arttırabilirler. Bu sayede bloğunuzu ziyaret eden sayısında gözle görülür bir atış olacağını göreceksiniz. Yazarkafe'ye yazınızı yollayabilmeniz için Platin üye olmanız gerekiyor. Platin üyelik alabilmeniz için ise yazılarınızın kaliteli olmayı ayrıca blgonuzun güncel ve şık bir tasarıma sahip olması gerekmektedir.

Bumerang teklifleri: Bumerang bünyesindeki blogların kalitesine göre yayınlamanız için advertorial içerikler yani tanıtım yazıları gönderir. Bunlara Bumerang teklifleri denir. Bu gelen teklifleri blogunuzda yayınladığınızda karşılığında belli bir ücret alırsınız.


Hürriyet.com.tr tanıtımları: Alexa verilerine göre Hurriyet.com.tr Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 6. sitesidir. Blogunuza ekleyeceğiniz Bumerang şablonları ile link paylaşımlarınız tıklanma oranına göre Hurriyet.com.tr’in belli sayfalarında blogunuzun gösterilmesini sağlayarak size ziyaretçi getirecektir.

Hürlist.com: Hürriyet.com.tr’ nin dizin hizmeti olan Hürlist.com’a bloğunuzu veya s itenizi ekleyerek yayınlanma ve arama motorlarında hem daha önde çıkma fırsatı yakalarsınız hem de trafik elde etmiş olursunuz. Ayrıca backlink kazanarak arama motoru performanslarını arttırabilirler.

Nasıl Üye Olurum?

Bumerang sistemine üyelik ücretsizdir. Ancak olabilmeniz için bir web sitenizin veya bloğunuzun olması gerekiyor. Üye olurken birinin referansını kullanarak üye olursanız hem sizin hesabınıza 20 TL , hemde size referans olan kişiye de 20 TL hediye veriliyor. Bumerang sistemine başvurduğunuzda başvurunuz 72 saat içinde incelenerek size geri dönüş yapılıyor. Bumerang’ da 3 farklı üyelik tipi bulunmaktadır. Bumerang tarafından sitenizin amacı, içeriği, tasarımı ve güncellik durumu değerlendirilerek 3 farklı üyelikten bir tanesi ile sisteme üye olursunuz.

Üyelik Türleri

1.Bronz Üyelik : Bumerang Sistemindeki en düşük üyelik tipidir. Genellikle blog yazmaya yeni başlayanlara verilen üyelik tipidir. Yukarıda belirttiğim hizmetlerden Hürlist servisini kullanabilirler. Ancak blog sahibi bloğunu içerik yönünden zenginleştirdiğinde tekrar başvurarak değerlendirme yapılmasını isteyebilir. 

2. Altın Üyelik : Bumerang Sisteminin orta seviyeli üyeliği olup yukarıda yazdığım hizmetlerden Yazarkafe dışında tümünden faydalanabilmektedirler.

3. Platin Üyelik : Bumerang Sisteminin en üst seviyeli üyelik tipidir. Bu üyelik tipinde Bumerang sisteminin tüm özelliklerinden yararlanırsınız. Platin üyelerin siteleri genellikle bol miktarda faydalı, ilgi çekici ve özgün içerik barındıran, tasarımı düzgün, hurriyet.com.tr ve sitelerine link paylaşımı ile şablonlarla yüksek miktarda trafik sağlayarak performansıyla öne çıkmayı başaran sitelerdir.


Bumerang üyelik tiplerine göre size tekliflerde bulunur. Genellikle ücretli makale yayınlama olarak tekliflerde bulunan Bumerang ilk başlarda 1 TL lik tekliflerde bulunur. Eğer sizde bu anlattığımız önerileri yerine getirirseniz 1 TL lik teklifler yavaş yavaş 5-10 TL daha da ilerisi 30- 40 TL ye kadar çıkabilmektedir.

Üyeliğimi Nasıl Yükseltirim?

Blogumuzu hazırlarken içeriğinizin faydalı, güncel, etiketlerin ve kategorilerinin düzgün olmasına dikkat etmelisiniz. Blogunuz için;

Logo hazırlayın: Logo birçok sitenin olmazsa olmazları arasındadır. Bumerang, logonun olup olmamasına özen gösterir. Çünkü logo hem sitenizi güzel gösterir hem de bir ciddiyet sembolüdür.
Kategorilerinizi düzenleyin: Blogunuzun en basit görünümü kategorilerden gözükmektedir. Farklı alanlarda kategoriler yerine; aynı amaca hizmet eden kategorileri belirlemeniz yararınıza olacaktır. Ayrıca Genel adında bir kategori oluşturmanız profesyonelliğe aykırıdır.
Bağımsız yazılar yazmayın: Örneğin; yemek üzerine yazılar yazdığınız blogunuzda; sebze ve meyvelerin faydalarını anlatmayın. Sadece ilgi alanınıza ait yazılar hazırlamaya çalışın.
Yukarıdaki kriterlere dikkat ederek, blogunuzu yeniden revize ettiğinizde; Platin üye olma şansınız olacaktır.

Reklam Teklifi Nasıl Alırım ?


Bumerang sisteminde reklam için siz herhangi bir başvuruda bulunamıyorsunuz. Reklamlar sistem tarafından sitenizin durumuna göre size gönderilir. Eğer Altın veya Platin üyeliğiniz varsa reklam yayınlama hakkınız bulunmaktadır. Reklam vermek isteyen firma veya ajans, hangi bloglarda reklam vereceğini, blogların içeriklerine ve trafiklerine göre kendisi kararlaştırmaktadır.




Bumerang Ödeme Yapıyor Mu? 


Bumerang size sunmuş olduğu teklifler ve kazanmış olduğunuz bonuslarla kazandığınız toplam miktar 50 TL’ye ulaştıktan sonra IBAN ile banka hesabınıza ödeme yapılmasını talep edebiliyorsunuz. Bakiyenizi Bumerang panelinizdeki "Tekliflerim" bölümünde Güncel Bakiye yazan yerden görebilirsiniz. Burada bilmeniz gereken bir konu bulunmakta o da bakiyeniz 50 TL’ ye ulaştığında paranızı hesabınıza aktarırken yasal zorunluluk olan %20 oranında stopaj kesintisi yapılmaktadır. Yani bakiyenizde gözüken miktarın %80’i gönderilecektir. Bunun dışında hiç bir problem yaşamadan ödemenizi alabiliyorsunuz.

Sonuç Olarak


Bumerang için önemli olan ürettiğiniz içeriğinizin ve okuyucuyla kurduğu etkileşimdir. Bumerang sistemi düzenli olarak Blogger etkinlikleri düzenlemektedir. Sosyal biriyseniz ve sosyalleşmeyi seviyorsanız bu etkinlikler tam size göre. Sosyal medya hesaplarını takip edenler yarışmalara katılıp hediyeler kazanma şansını da yakalamaktadır. Karar sizlerin.

Hiç yorum yok: