reklam

Seo Nedir?

Yazar Youtube 4 Aralık 2015 Cuma 0 yorum


   Seo, ingilizce olan search engine optimizastion kelimelerinin baş harfinden oluşan bir terim olup, arama motorlarında sitelerin veya sayfaların üst sıralara çıkarılmasına yönelik yapılan çalışmaları kapsamaktadır. Yani kısaca arama motoru iyileştirmesi de diyebiliriz. SEO’ nun temel amacı, web sitelerini arama motorlarında üst sıralarda göstererek, sitelerde yer alan bilgi, hizmet veya satışları daha fazla kullanıcıya ulaştırmaktır. Buna arama motorlarından en yüksek sayıda ve nitelikli ziyaretçiyi çekmek için yapılan işlemler bütünü de diyebiliriz. SEO bir nevi sanal bir popülarite sağlama ve sitenizi arama motorlarında üst seviyelere getirme sanatıdır. Arama Motorları, sitenizin popüler olmaya başladığını, ziyaretçi sayışınızın düzenli artışından ve siteniz hakkında yaptığınız link ve bilgilendirme paylaşımlarından anlamaktadır. Bu paylaşımlarınızın kanalları ve sayısı arttıkça popülariteniz daha doğal ve sağlam bir yapıya dönüşmektedir. Yapılan çalışmaların yapısı, zamanı, uygulama biçimi ve sayısı gibi kriterlerin çeşitlilik arz etmesi sitenin doğal olarak kalıcı bir şekilde yükselmesini sağlamaktadır.

Google Seo Nedir?
      Günümüzde birçok İnternet kullanıcısı aramalarını şüphesiz Google üzerinden yapmaktadır. Bizler de bu sebeple seo hedeflerimizi Google’a yönelik planlamamız gerekmektedir. Google Seo çalışması, Google dostu siteler oluşturma, kalite şartlarına uygun düzenlemeler yapılması ve hatta bir kademe daha atlayıp Google’ın ileride ne yapabileceğini tahmin etmeyi gerektirmektedir. Her web sitesi sahibinin hemen hemen bildiği bir konu olan arama motoru optimizasyonu belli başlı kriterlere sahip olduğu ve bu kriterlerin sürekli değiştiği görülmektedir. Yani bundan 5 yıl önce uygulanan seo teknikleri ile günümüzde uygulanan teknikler kesinlikle aynı değildir. Arama motoru optimizasyonu sadece organik arama sonuçlarını etkilemektedir. Google AdWords gibi ücretli veya “sponsorla sağlanan” sonuçlar üzerinde etkisi yoktur. Google’da yükselme algoritması içinde yapay durumlar hemen fark edilir ve dikkate alınmaz. Sitenizdeki yapay çalışmaların sayıca fazla olması sıralamanızı olumsuz etkiler hatta Google sitenizi kara listeye alarak (banlayarak) arama sonuçlarında bulunmamasını sağlayabilir. Peki Seo yapmanın ne tür avantajları bulunmaktadır? 

SEO YAPTIRMANIN AVANTAJLARI 
– Siteniz Arama motorlarında üst sıralarda çıkar 
– Sitenizin popülaritesi artar
– Reklam gelirleriniz artar 
– Sitenize daha fazla ziyaretçi gelir böylece daha fazla üyeniz ve takipçiniz olur
– Siteniz marka değeri kazanır
– Sitenizin PR ve alexa değerleri artar
– Satış ortaklığı geliriniz artar 
– Siteniz üzerinde gerçekleştirdiğiniz doğru SEO çalışmaları devam ettirdiğiniz sürece geldiğiniz sıralarda kalmaya devam edersiniz.

Buradaki linkten bir sonraki yazımız olan “SEO Nasıl Yapılır?” başlığı ile geniş bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Hiç yorum yok: