reklam

Backlink Nedir? Nasıl Alınır?

Yazar Youtube 22 Aralık 2015 Salı 1 yorum




   
Daha önce ki yazımızda web sitesi sahiplerinin sitelerini arama motorlarında yükseltmek için ve daha çok ziyaretçiye ulaştırmak için ihtiyaç duyduğu bu kaynağı nasıl, nereden ve ne şekilde alacağını paylaşmıştık. Sitenizde yapacağınız önemli seo çalışmalarından biri olan Backlink ile sitenize başka bir site tarafından link verilmesi ve referans olarak gösterilmesini sağlayarak arama sonuçlarında üst sıralarda gözükmesini sağlarsınız. Backlink, bir siteden başka bir siteye verilen her türlü bağlantıya verilen isimdir. Bu terimin faydalı olanları olduğu gibi zararlı olanları da bulunmaktadır. Başka sitelerden alacağınız backlink’in sitenize faydası olabilmesi için doğru zamanda ve doğru siteden alınmış olması gerekir. Yani spam içeriğe sahip bir siteden backlink almanız yarar değil zarar getirecektir. 
Backlink Nasıl Alınır?



   Backlink almadan önce hedef kelime ile ilgili sayfanızın içeriğini geliştirmeli, sayfanızın içeriğine uygun özgün makaleler yayınlamalısınız. Özgün, etkili ve güzel makale yayınladıktan sonra Backlink alırsanız bu backlinklerin normal backlinkler den daha fazla işe yaradığını göreceksiniz. Backlink için yapmanız gereken çalışmalardan biri sitenizle ile ilgili aynı sektörde paravan siteler oluşturmanızdır. Paravan sitelere düzenli, özgün ve zengin içerikler ekleyerek backlink olan siteler haline getirebilir ve bu sayede sektörünüzden birçok link elde etmiş olursunuz. Ancak sadece bu paravan siteler ile işinizi göremezsiniz. Arama motorlarında üst sayfalarda yükselebilmeniz için aynı sektörünüzden link bulamıyorsanız o zaman kendinize en yakın sektörden link alımı yapmalısınız. Bunu örnek olarak; araba satışı yapan bir sitenin arabalar ile alakalı bilgiler veren bir siteden link alması verilebilir. Backlink çalışmasında dikkat edeceğiniz ön önemli unsur link alacağınız sitelerin Google’da ki durumu yani pagerank değeri yüksek sitelerden link almaktır. Backlink çalışmanızda farklı sitelerden aldığınız linklerin içindeki anahtar kelimeleri sıralayarak ve bu sıralamayı en değerli kelimenizden değeri az olan kelimelere doğru gitmesinin birçok yararı bulunmaktadır. 





Backlink Alabileceğiniz Bazı Kaynaklar:

1.Sosyal Medya :  Web sitenizde paylaşmaya değer yazılarınızla okuyucularınızın dikkatini çekerek yazılarınızın onlar tarafından paylaşılması size iyi bir dönüş getirecektir. Bunun yanında geniş bir çevreye sahipseniz yazılarınızı onlarla paylaşmanız da sosyal medyadan sitenize iyi bir trafik sağlayacaktır.


2.Web Dizinleri :  İnternette bir çok yerde sitenizi ücretsiz olarak uygun kategoride ekleyebileceğiniz web dizinleri bulunmaktadır. Bunların en başında da dmoz gelmektedir. Hala geçerliliği tartışılsa da google ın bu dizine kayıt olan siteleri daha önemsediği söylenmektedir. Eğer buraya sitenizi eklemeyi başarırsanız iyi bir backlink almış olursunuz. Dmoz un yanında ülkemizde opdip, bumerang gibi servislere de sitenizi ekleyebilirsiniz.


     Buradan Bumerang sistemi hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

3.Forumlar : Backlink alabileceğiniz en önemli kaynaklarından biri de forumlardır. Önemli ve popüler forumlarda insanlara doğru bilgi veren biri olmanız eklediğiniz linklerin tıklanma ihtimalini yüksek kılacaktır. Forum içerisinde sorulan sorulara “buradan ulaşabilirsiniz” ya da sorunun cevabını verip “ayrıntılı bir şekilde burada bulabilirsiniz” şeklinde linkler bırakabilir bunlara ek olarak imza satırınızda etkili bir yazınızın linkini de ekleyebilirsiniz.

4.Konuk Yazar : Ülkemizde çok popüler bir uygulama olmasa da siteniz için çok yararı olan ve mutlaka yapılması gereken bir aktivitedir. Kaliteli sitelere güzel faydalı içerik yazmanız karşılığında dofollow link bırakabilirsiniz. 

5.Blog Yorumlama :  Yeni bir bloga sahipseniz muhakkak kaliteli blogları yorumlaya çalışın, burada yapacağınız kaliteli yorumlar sayesinde internet kullanıcılarının dikkatini çekersiniz. Ayrıca bazı bloglar yorum alanına link bırakmanıza imkan vermektedir. Sizlerde ister dofollow olsun ister nofollow olsun bir şekilde link almanız sizin faydanıza olacaktır.

Son Sözler

      Sitenizin gelişiminde ve arama motorlarında en üst sıralarında gözükmesini sağlamada Backlink önemli bir kavramdır. Nasıl ki gerçek hayatta insanların sizden ya da çalışmanızdan bahsetmesi sizi ön plana çıkaracaksa benzer içeriğe sahip kaliteli sitelerinde sizden bahsetmesi sitenizi öne çıkaracaktır. Özellikle google ın son algoritma değişikliklerinde sonra backlink in benzer içerikli sitelerden alınması çok daha önemli hale getirdi. Bu yüzden dikkatli olun ve backlink alırken hataya düşmeyin.



Devamını Oku...

Seo Nasıl Yapılır?

Yazar Youtube 8 Aralık 2015 Salı 0 yorum




          Web sitenizi marka haline getirmenin en önemli yolu, daha fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapmasından ve bu ziyaretçilerin sitede daha sık ve verimli vakit geçirmesini sağlamaktan geçer. Böylece sadece arama motoru sıralamasında yükselmekle kalınmaz, site adınızı tarayıcı üzerinden yazarak erişim sağlayan kullanıcılar da artış gösterirsiniz. Web sayfamızın popüler olması, ziyaretçi sayısının artması, alexa konusunda iyileşmesi, trustrank ve pagerank değeri kazanması için arama motoru optimizasyonuna ihtiyaç duyarız. 


Peki Trusrank ve Pagerank nedir?

Pagerank: Google’ın site sıralamasında kullandığı algoritmanın sonucu sitenize verdiği değeri gösteren 0’dan 10’a kadar olan bir değerdir. Bu değer genel olarak özgün bir içeriğe, sayfaya verilmiş bağlantılara ve bağlantı veren sayfaların kalitesine bağlı olarak değişmektedir. Sitenize verilen PageRank değeri sitenizin Google tarafından arama sonuçlarında sıralanmasını ve Google robotlarının siteyi kontrol etme sıklığını gösterir.

TrustRank :  Stanford Üniversitesi ve Yahoo tarafından tanımlanan ve spama karşı mücadelede kullanılan bir link analiz tekniğidir. Spam olan web sayfalarının yarı otomatik bir şekilde belirlenmesidir.


       Markalaşma ve kaliteli bir site olma yolunda oldukça önemli bir adım olan bu durum, arama motoru optimizasyonu yapmaktan geçer. Bu çalışma kendisi içinde On- Page Seo ve Off- Page Seo olarak ikiye ayrılmaktadır. 

On-Page Seo çalışması - Bu çalışma sitenizin kodlanmaya başlanması ile birlikte site içindeki düzenlemelerinizin tümünü kapsamaktadır. Sitenizde tasarım, içerik, başlıklar, kategoriler, etiketler, açıklamalar ve hataların giderilmesi gibi unsurların yer aldığı On-Page SEO bu çalışmanın başlangıç noktasını oluşturmaktadır. Buna örnek vermek gerekirse sizlere şuan paylaşmış olduğum konu olan “Seo Nasıl Yapılır?” konusunu ele alalım, yazmış olduğum makale içerisinde kullanıcıların merakını uyandıracak veya onlara faydalı olabilecek olan bir başlığı seçerek sitenizden link vermek sureti ile yapıyorsunuz. Yani bu makaleyi ilk defa okuyan birisi için “Seo” ne anlama gelmektedir, ne işe yarar kelimesi merak uyandırır. Belirtilen konuyu anlatan makaleye link vererek hem ziyaretçilerinize faydalı olursunuz hem de site içi Seo yapmış olursunuz. Sitenizin sayfaları arasında referans yazısı olarak kabul edilen bu çalışma ile alt sayfalarınızı güçlendirir ve arama motorlarında üst sıralarında gözükmesini sağlarsınız. Sizlerde web sitenizde başarılı olmak istiyorsanız site içi seo’ yu doğru şekilde ve doğru zamanda kullanırsanız faydasını göreceksiniz. Burada Seo’ yu tek bir cümle ile anlatmamız imkansızdır.


Buradaki linkten “SEO Nedir?” başlığı ile geniş bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Off- Page Seo çalışması- Bu çalışmada ise farklı yöntemler kullanarak dışarından sitenize bağlantılı linkler vermek sureti ile yapılan çalışmadır. Buna site dışı Arama Motoru Optimizasyonu denilmektedir. Siteniz dışında gerçekleştirilen yapmış olduğunuz çalışmaları kapsar ve bunda en popüler olanları ise link inşaası ve sosyal medya çalışmalarıdır. Sitenize Seo uygularken dikkat etmeniz gereken bir konu arama motorlarına yönelik çalışmalardan uzak durmanızdır. Yani bir hedef kelimede yükselmek için binlerce bağlantı almamanıza, web sitenizin iç optimizasyonunu yaparken belli başlı kelimelere sürekli yer vermemeye ve kelime yoğunluğunu abartılmamasına dikkat etmelisiniz. Bu noktada önemli olan insanlara faydalı olacak siteyi nasıl oluşturacağınızı bilmekte ve bu faydalı site içerisinde kendi anahtar kelimelerinizi kaynak yapıp arama sonuçlarında ilk sıralarda yer alabilmektir.


        Web  siteniz için kaliteli bir Seo çalışması yapabilmemiz için web sitenizin içeriği sağlam olmalı yapısıyla, tasarımıyla, hızıyla, içeriğiyle tamamen Seo uyumlu olmalı, insanlara faydalı bir site görünümü vermeli, insanlar rahatça sitenizde gezebilmeli ve insanlar sitenizde uzun vakit geçirmelidir. Tabi ki bunun olabilmesi için de zengin ve faydalı içeriğe sahip olmalısınız. Sitenizde tüm iç optimize çalışmalarını yaptıktan sonra site dışı optimizasyona yönelmelisiniz. Burada yapmanız gereken ilk iş sosyal medyada bir sayfa oluşturmaktır. Ne kadar çok farklı sosyal medya sitesi o kadar iyi seo … Sitenize eklediğiniz yazıların ve güncellediğiniz içeriklerin hepsini aynı zaman diliminde sosyal medyada da paylaşarak sosyal medya üzerinde gerçek takipçiler ve beğeniler kazandırmaya çalışın. Sosyal medya çalışması ile backlink çalışmasını eş zamanlı olarak başlatabilirsiniz. Backlink çalışmasında hemen direkt linklerle başlamak yerine çerez link dediğimiz siteyi besleyen linklerle başlamalısınız. Bazılarını sayarsak eğer paravan bloglar, dizinler, tanıtım yazıları ve sosyal imlemeler vs. gibi belirtebiliriz. Sonrasında anahtar kelimelerinizi içerek birkaç özgünleştirilmiş makaleler elde ederek bu makaleleri bloglarda ve konunuzla ilgili diğer sitelerde yayınlayabilirsiniz. Bu anahtar kelimeler makalenin içinde yerleştirilmiş olmalı ve bazı durumlarda da altı çizili ya da da kalın bir şekilde olmalıdır. Aynı zamanda makalelerinizde konunuzla ilgili Google’ da yükselmiş diğer sitelere link çıkışı yapabilirsiniz. Makalelerinizde ilgili birçok anahtar kelime kullanarak ve Google’da yüksek sitelere link çıkışı vererek temiz bir şekilde backlink alabilirsiniz.

Daha fazla Seo için bundan bir önceki konumuz olan Backlink Nedir? Nasıl Alınır? adlı yazımıza bakabilirsiniz.



Devamını Oku...

Seo Nedir?

Yazar Youtube 4 Aralık 2015 Cuma 0 yorum


   Seo, ingilizce olan search engine optimizastion kelimelerinin baş harfinden oluşan bir terim olup, arama motorlarında sitelerin veya sayfaların üst sıralara çıkarılmasına yönelik yapılan çalışmaları kapsamaktadır. Yani kısaca arama motoru iyileştirmesi de diyebiliriz. SEO’ nun temel amacı, web sitelerini arama motorlarında üst sıralarda göstererek, sitelerde yer alan bilgi, hizmet veya satışları daha fazla kullanıcıya ulaştırmaktır. Buna arama motorlarından en yüksek sayıda ve nitelikli ziyaretçiyi çekmek için yapılan işlemler bütünü de diyebiliriz. SEO bir nevi sanal bir popülarite sağlama ve sitenizi arama motorlarında üst seviyelere getirme sanatıdır. Arama Motorları, sitenizin popüler olmaya başladığını, ziyaretçi sayışınızın düzenli artışından ve siteniz hakkında yaptığınız link ve bilgilendirme paylaşımlarından anlamaktadır. Bu paylaşımlarınızın kanalları ve sayısı arttıkça popülariteniz daha doğal ve sağlam bir yapıya dönüşmektedir. Yapılan çalışmaların yapısı, zamanı, uygulama biçimi ve sayısı gibi kriterlerin çeşitlilik arz etmesi sitenin doğal olarak kalıcı bir şekilde yükselmesini sağlamaktadır.

Google Seo Nedir?
      Günümüzde birçok İnternet kullanıcısı aramalarını şüphesiz Google üzerinden yapmaktadır. Bizler de bu sebeple seo hedeflerimizi Google’a yönelik planlamamız gerekmektedir. Google Seo çalışması, Google dostu siteler oluşturma, kalite şartlarına uygun düzenlemeler yapılması ve hatta bir kademe daha atlayıp Google’ın ileride ne yapabileceğini tahmin etmeyi gerektirmektedir. Her web sitesi sahibinin hemen hemen bildiği bir konu olan arama motoru optimizasyonu belli başlı kriterlere sahip olduğu ve bu kriterlerin sürekli değiştiği görülmektedir. Yani bundan 5 yıl önce uygulanan seo teknikleri ile günümüzde uygulanan teknikler kesinlikle aynı değildir. Arama motoru optimizasyonu sadece organik arama sonuçlarını etkilemektedir. Google AdWords gibi ücretli veya “sponsorla sağlanan” sonuçlar üzerinde etkisi yoktur. Google’da yükselme algoritması içinde yapay durumlar hemen fark edilir ve dikkate alınmaz. Sitenizdeki yapay çalışmaların sayıca fazla olması sıralamanızı olumsuz etkiler hatta Google sitenizi kara listeye alarak (banlayarak) arama sonuçlarında bulunmamasını sağlayabilir. Peki Seo yapmanın ne tür avantajları bulunmaktadır? 

SEO YAPTIRMANIN AVANTAJLARI 
– Siteniz Arama motorlarında üst sıralarda çıkar 
– Sitenizin popülaritesi artar
– Reklam gelirleriniz artar 
– Sitenize daha fazla ziyaretçi gelir böylece daha fazla üyeniz ve takipçiniz olur
– Siteniz marka değeri kazanır
– Sitenizin PR ve alexa değerleri artar
– Satış ortaklığı geliriniz artar 
– Siteniz üzerinde gerçekleştirdiğiniz doğru SEO çalışmaları devam ettirdiğiniz sürece geldiğiniz sıralarda kalmaya devam edersiniz.

Buradaki linkten bir sonraki yazımız olan “SEO Nasıl Yapılır?” başlığı ile geniş bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Devamını Oku...