reklam

Backlink Nedir? Nasıl Alınır?

Yazar Youtube 22 Aralık 2015 Salı 1 yorum




   
Daha önce ki yazımızda web sitesi sahiplerinin sitelerini arama motorlarında yükseltmek için ve daha çok ziyaretçiye ulaştırmak için ihtiyaç duyduğu bu kaynağı nasıl, nereden ve ne şekilde alacağını paylaşmıştık. Sitenizde yapacağınız önemli seo çalışmalarından biri olan Backlink ile sitenize başka bir site tarafından link verilmesi ve referans olarak gösterilmesini sağlayarak arama sonuçlarında üst sıralarda gözükmesini sağlarsınız. Backlink, bir siteden başka bir siteye verilen her türlü bağlantıya verilen isimdir. Bu terimin faydalı olanları olduğu gibi zararlı olanları da bulunmaktadır. Başka sitelerden alacağınız backlink’in sitenize faydası olabilmesi için doğru zamanda ve doğru siteden alınmış olması gerekir. Yani spam içeriğe sahip bir siteden backlink almanız yarar değil zarar getirecektir. 
Backlink Nasıl Alınır?



   Backlink almadan önce hedef kelime ile ilgili sayfanızın içeriğini geliştirmeli, sayfanızın içeriğine uygun özgün makaleler yayınlamalısınız. Özgün, etkili ve güzel makale yayınladıktan sonra Backlink alırsanız bu backlinklerin normal backlinkler den daha fazla işe yaradığını göreceksiniz. Backlink için yapmanız gereken çalışmalardan biri sitenizle ile ilgili aynı sektörde paravan siteler oluşturmanızdır. Paravan sitelere düzenli, özgün ve zengin içerikler ekleyerek backlink olan siteler haline getirebilir ve bu sayede sektörünüzden birçok link elde etmiş olursunuz. Ancak sadece bu paravan siteler ile işinizi göremezsiniz. Arama motorlarında üst sayfalarda yükselebilmeniz için aynı sektörünüzden link bulamıyorsanız o zaman kendinize en yakın sektörden link alımı yapmalısınız. Bunu örnek olarak; araba satışı yapan bir sitenin arabalar ile alakalı bilgiler veren bir siteden link alması verilebilir. Backlink çalışmasında dikkat edeceğiniz ön önemli unsur link alacağınız sitelerin Google’da ki durumu yani pagerank değeri yüksek sitelerden link almaktır. Backlink çalışmanızda farklı sitelerden aldığınız linklerin içindeki anahtar kelimeleri sıralayarak ve bu sıralamayı en değerli kelimenizden değeri az olan kelimelere doğru gitmesinin birçok yararı bulunmaktadır. 





Backlink Alabileceğiniz Bazı Kaynaklar:

1.Sosyal Medya :  Web sitenizde paylaşmaya değer yazılarınızla okuyucularınızın dikkatini çekerek yazılarınızın onlar tarafından paylaşılması size iyi bir dönüş getirecektir. Bunun yanında geniş bir çevreye sahipseniz yazılarınızı onlarla paylaşmanız da sosyal medyadan sitenize iyi bir trafik sağlayacaktır.


2.Web Dizinleri :  İnternette bir çok yerde sitenizi ücretsiz olarak uygun kategoride ekleyebileceğiniz web dizinleri bulunmaktadır. Bunların en başında da dmoz gelmektedir. Hala geçerliliği tartışılsa da google ın bu dizine kayıt olan siteleri daha önemsediği söylenmektedir. Eğer buraya sitenizi eklemeyi başarırsanız iyi bir backlink almış olursunuz. Dmoz un yanında ülkemizde opdip, bumerang gibi servislere de sitenizi ekleyebilirsiniz.


     Buradan Bumerang sistemi hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

3.Forumlar : Backlink alabileceğiniz en önemli kaynaklarından biri de forumlardır. Önemli ve popüler forumlarda insanlara doğru bilgi veren biri olmanız eklediğiniz linklerin tıklanma ihtimalini yüksek kılacaktır. Forum içerisinde sorulan sorulara “buradan ulaşabilirsiniz” ya da sorunun cevabını verip “ayrıntılı bir şekilde burada bulabilirsiniz” şeklinde linkler bırakabilir bunlara ek olarak imza satırınızda etkili bir yazınızın linkini de ekleyebilirsiniz.

4.Konuk Yazar : Ülkemizde çok popüler bir uygulama olmasa da siteniz için çok yararı olan ve mutlaka yapılması gereken bir aktivitedir. Kaliteli sitelere güzel faydalı içerik yazmanız karşılığında dofollow link bırakabilirsiniz. 

5.Blog Yorumlama :  Yeni bir bloga sahipseniz muhakkak kaliteli blogları yorumlaya çalışın, burada yapacağınız kaliteli yorumlar sayesinde internet kullanıcılarının dikkatini çekersiniz. Ayrıca bazı bloglar yorum alanına link bırakmanıza imkan vermektedir. Sizlerde ister dofollow olsun ister nofollow olsun bir şekilde link almanız sizin faydanıza olacaktır.

Son Sözler

      Sitenizin gelişiminde ve arama motorlarında en üst sıralarında gözükmesini sağlamada Backlink önemli bir kavramdır. Nasıl ki gerçek hayatta insanların sizden ya da çalışmanızdan bahsetmesi sizi ön plana çıkaracaksa benzer içeriğe sahip kaliteli sitelerinde sizden bahsetmesi sitenizi öne çıkaracaktır. Özellikle google ın son algoritma değişikliklerinde sonra backlink in benzer içerikli sitelerden alınması çok daha önemli hale getirdi. Bu yüzden dikkatli olun ve backlink alırken hataya düşmeyin.



1 yorum:

  1. Öncü Peyzaj Dikey Bahçe Sistemleri Hizmeti

    Öncü İzmir Peyzaj firması olarak, 2007 yılından bu yana, alanlarında uzman peyzaj mimarlığı alanında uzman olan (1) makine mühendisi (1) bitki koruma yüksek mühendisi (5) peyzaj mimarı, (1)peyzaj teknikeri, (2) tarımsal yapılar ve sulama ziraat mühendisi ve (1) inşaat teknikeri kadromuz ile profesyonel peyzaj hizmetleri vermekteyiz.

    Yalnızca İzmir’de değil, Manisa, Aydın, Muğla gibi illerde ve hatta Türkiye’nin her yerinde peyzaj ve dikey bahçe sistemleri hizmeti veriyoruz. Farklı bitki çeşitlerimiz, doğa dostu yaşayan bahçe sistemlerimiz ve yenilikçi tasarımlarımızla, yaşadığınız mekanları güzelleştiriyor ve özelleştiriyoruz.

    Gölet ve Süs Havuzları Nasıl Yapılır?

    Gölet ve süs havuzları tasarlamadan önce, nasıl bir peyzaj düzenlemesi istediğiniz konusunda fikir sahibi olmanıza yardımcı oluyoruz. Estetik ve dekoratif bir görsel süs havuzu olabilir, ya da içinde bitki ve balık gibi canlıların da yaşayabileceği bir sistem.

    Peyzaj mimarlarımız ve uzman ekibimiz, alternatif peyzaj hizmetlerimizle ilgili bilgilendiriyor sizleri. Ardından, ortaya muazzam bir tasarım çıkacak projelendirmelerimize başlıyoruz.

    Otomatik Sulama Sistemleri

    Otomatik Sulama Sistemi yeşil alanlarda ve bahçelerde, çim ve bitkilerin ihtiyacı olan suyun, istenilen miktarlarda ve zamanlarda, otomatik olarak verilmesini sağlayan sistemlerdir.

    Küresel ısınma ile ortaya çıkan su kaynaklarının yetersizliğinin çözümünde büyük rol oynayan otomatik sulama sistemleri ile bitkilerin ve çimlerin ihtiyaç duyduğu su verilir. Sulama sistemleri sayesinde, minimum sulama ile optimum seviyede sulama yapılır. Bu açıdan da, otomatik sulama sistemlerinin hem su kaynakları hem de bitkiler için sürdürülebilirliği yüksektir. Peyzaj ve tarımsal alanlarda yaygın bir şekilde kullanılır.

    Öncü Peyzaj firması olarak, yeşil alanlarımızı korumak, su tüketimini en aza indirmek ve sulama maliyetlerini azaltmak için, profesyonel otomatik sulama sistemleri hizmeti veriyoruz.

    YanıtlaSil