reklam

Backlink ne işe yarar?

Yazar Youtube 3 Ocak 2016 Pazar 0 yorum

     Bir önceki yazımızda siz değerli okurlarıma backlink teriminin önemini, ne olduğunu ve nasıl alınması gerektiğini paylaşmıştık. Web siteniz için hangi stratejileri uygulamanız gerektiğini ve nasıl kaliteli kaynaklara sahip olabileceğinizi belirmiştim. Şimdi ise backlink terimin ne işe yaradığını bu yazımızda detaylı bir şekilde yer vereceğim.

    Backlink, arama motorlarında sitenizin üst sıralarda yer almasını aynı zamanda da page rank değerinizin artmasını sağlamaktadır. Sitenizin belirli bir kelime öbeğinde üst sıralarda yer almak istiyorsanız sitenize ait backlink sayısını arttırmanız gerekmektedir. Bunun için ise en iyi yol link değişimidir. Mantığı şu şekilde ilerler, sizin linkinizi ekleyen siteleri arama motorları görür ve bu site işe yarar diye düşünerek sizi üst sıralara taşır. Backlink almadan önce hedef kelimelerinizi yani, anahtar kelimelerinizi sitenizdeki içeriklerle birlikte geliştirmelisiniz. Özgün içeriklere önem göstermeli ve kopya içerik kesinlikle yayımlamamalısınız. Özgün, konuyla ilgili, güzel makaleler yani yazılar size bu konuda çok büyük yardımlar sağlayacaktır. Yapmış olduğunuz bu bağlantılar arama motorlarının gözünde önemli olduğu için backlink alırken , backlink aldığımız sitelere dikkat etmelisiniz. Backlinkleriniz sizin popülerliğinizi ve indexlenme hızınızı arttırabileceği gibi arama motorlarında da anahtar kelimelerinizde yükselmenizi sağlamaktadır. Backlink aldığınızda kısa süreli olmamasına yani 15gün, 1ay, 3ay şeklinde değil de sınırsız zamanlı olmasına dikkat etmelisiniz. Buna örnek verirsek bir haber sitesine bir makale eklediniz ve Backlink aldınız. O haber sitesi kapanmadığı sürece siz kalıcı Backlink kazanmış olursunuz. Veya bir sitenin ana sayfasına banner ekleyerek o sitenin pagerank değerine hem Backlink kazanırsınız, hemde pagerank kazanabilirsiniz.

    Backlinki karşılıklı ve karşılıksız olarak iki başlıkta ele alabiliriz .

   Karşılıklı backlink ( link takas ) Adından anlaşılacağı üzere iki sitenin birbirlerine karşılıklı olarak link vermesidir. Her ne kadar arama motorlarının gözünde karşılıksız backlink kadar değeri olmasa da size fayda sağlayacaktır. Genellikle webmaster forumlarında bulunan link takas bölümlerinden karşılıklı backlink konusunda anlaşmalar yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz geren konu karşılıklı backlink yaptığınız sitenin pagerank değerinin yüksek olması ve sitelerinizin aynı konuda içerik barındırmasına önem vermelisiniz. Ayrıca takaslarınızı mümkün olduğunca çapraz yapmaya çalışınız.

     Karşılıksız backlink ise diğer sitelerin sizden herhangi bir karşılık beklemeden sitenize verdiği bağlantılar veya sizlerin parayla satın aldığı linklerdir. Eğer parayla link alacaksanız karşınızdaki sitenin pagerank değerinin yüksek olmasına, sitesindeki link çıkış sayısının az olmasına ayrıca içeriğinizin uyumlu olmasına dikkat ediniz. Ben ücret karşılığı link almanızı tavsiye etmiyorum. Zira bu piyasada bu işi çok iyi yaparım, biz en iyisiyiz, bizim bağlantılarımız çok kaliteli, çok faydalı diyerek müşterilerini kandırmaya yönelik girişimde olan birçok kişi bulunmaktadır. Sitenizin Pagerank değirinin yükselmesinde en etkili araç kaliteli backlink çalışmasıdır. Ama sıralamada yükselmek için link aldığınız sitenin pagerank değeri önemli değildir; kendi kelimesinde sıralama konumu çok önemlidir. Backlinkler sitenizin arama motorunda indexlenmesine hız katar.

  Backlinkin yararları olduğu gibi zararları da bulunmaktadır. Özellikle yeni açılan sitelerin aşırı derecede backlink kasması bu sitelere başlangıçta yarar sağlasa da daha sonra arama motorları tarafından ban yemelerine neden olmaktadır. Bunun için backlinklerinizi bir günde değilde belli periyotlarda kasmak sizin için daha yararlı olacaktır. Siz yeni bir site açtınız amacınız google'da yada herhangi bir arama motorunda üst sıralarda yer almak. Gittiniz ve internet siteleriyle link değişimleri yaptınız. O kadar çok yukarı çıkmak istiyorsunuz ki sürekli değişim yapıyorsunuz. 1, 10, 50,100 derken uçtunuz gittiniz. Google bunu hemen anlar ve şöyle düşünür. ?Yeni bir site bu kadar az güncellemeyle nasıl bu kadar backlink alır yahu!? der ve sizi Sandbox'a taşır. Bunun için yavaş yavaş etkili backlink almanız gerekir. Örnek vermek gerekirse siz mesela “oyun” kelimesinde arama motorlarında yükselmek istiyorsanız oyun sitelerinden link almanız sizin için daha yararladır. Diğer karşılıksız backlink çeşitleri ise profil backlink , blog backlink , video backlink vs. diye uzatılabilir.

 Backlink’in faydaları:
  • Arama motorlarında pr değerinin artmasına yardımcı olur.
  • Google için indeksleme yani gösterilme hızınızı arttırır.
  • Arama motorlarında daha üst sıralarda olmanızı sağlarlar.

Backlink’in zararları:
  • Yeni açılmış bir siteye aniden backlink patlaması şeklinde backlink almak banlanmanıza neden olacaktır.
  • Nofollow link aldığınızda arama motorlarının gözünden düşebilirsiniz.
    Buraya kadar Backlink ne işe yarar? Zararları, faydaları hakkında bilgilenmeye çalıştık şimdi ise her zaman karşımıza çıkan ‘nofollow backlink, dofollow backlink’ hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Nofollow backlink: Linkimize eklediğimiz sitelerin bize referans olmaması demektir. Yani bu ne demek linkimize eklediğimiz site bizimle hiçbir şekilde alakası olmadığını belirtiyor.

Dofollow backlink: Linkimize eklediğimiz site bize dofoolow backlink verirse bize her anlamda referans oluyor, bunun yanında kendisinin referansını aldığımız için pr değerimizi de yükseltme şansımız oluyor.

     Sizlere vermiş olduğumuz bu bilgiler ışığında artık neler yapacağınızı ve neler yapmayacağınızı da biliyorsunuz. Unutmayın ki backlink alması kolay bir olay değildir. Bunun için çalışmamız ve emek vermemiz gerekmektedir. Umarım backlink ne işe yarar konusunda yeterli bilgi sahibi olmuşsunuzdur.

     Buradaki linkten Backlink Nasıl Alınır? başlığı ile geniş bilgilere ulaşabilirsiniz. 



Hiç yorum yok: