reklam

Japonlar Neden Fotoğraf Çekerler?

Yazar Youtube 24 Kasım 2015 Salı 0 yorum

Türkiye’ ye her yıl milyonlarca turist gelmekte olup bunlardan belli bir kısmını Japon turistler oluşturmaktadır. Bu arada ben severim Japon turistleri çalışkan, dürüst ve onurlu olurlar. Her gittiğiniz yerde bir grup Japon'un ellerinde fotoğraf makinaları ile çekim yaptıklarını herkes görür. Aklınıza gelebilecek hemen hemen her şeyin fotoğrafını çekerler. Hatta fotoğraf çekeceğim diyerek acayip acayip pozisyonlara girerler. 


Peki, bu Japonlar gezerken niye sürekli fotoğraf çekerler? diye kendimize sorarız. Fotoğrafa olan aşkından değil elbette. Sizler için Japonların fotoğrafa olan merakını araştırdık. İşte karşımıza çıkan ilginç gerçekler. Her Japon yılda iki defa yurt dışına çıkmak zorundadır. Evet yanlış okumadınız yılda iki defa yurt dışına çıkmak zorundalar. Bu konuyu araştırırken bana da biraz ilginç gelmişti. Daha ilginç olan ise turist olarak gittikleri yerlerde fotoğraf çekme zorunluluklarının bulunmasıdır. Hatta Japon devleti tarafından sırf bu iş için birim kurulmuştur. Milyonlarca Japon’un çektiği fotoğraflar kurulan bu birimde incelenerek arşivlenmektedir. Hemen aklınıza Japonların casus oldukları aklınıza gelmesin. Amaçları gittikleri yerlerdeki yerlerin giyim ve kuşamlarını, cadde ve sokaklarını, alet ve edevatını, aklınıza gelebilecek her şeyin fotoğrafını çekerek son trendleri takip ediyorlar ve kendi eksiklerini giderip ona göre teknoloji üretiyorlarmış. 
     Japonların bu kadar çok fotoğraf çekmeleri teknolojilerine de büyük katkı sağlamıştır. Günümüzde kullandığımız birçok fotoğraf ve dijital kayıt cihazı Japonlara aittir. Örnek olarak Kodak, Sony, Fuji, Olympos, Canon, Pentax, Konica ve daha birçok marka bulunmaktadır. Japonlar’ ın  bu ilginç fikirleri sayesinde teknoloji ve daha bir çok alanda ileride olmalarını sağladığını düşünmekteyim.

Hiç yorum yok: