reklam

Modem Nasıl Kurulur ?

Yazar Youtube 20 Kasım 2015 Cuma 1 yorum

Günümüzde İnternet hepimiz için birer ihtiyaç haline geldi. Hemen hemen İnterneti olmayan ev kalmadı. Bildiğiniz gibi İnternet ağına sahip olabilmeniz için önce koşul bir bilgisayar ya da bilgisayar fonksiyonu gösterebilecek bir cihaza ihtiyaç vardır. Ama bundan sonraki en gerekli donanım ise 'Modem' dir. Modeminizi kurabilmeniz için Telefon hattının bağlamış ve modemin çalışıyor olması gerekmektedir. Modeminizin bağlantılarını yaptıktan sonra ADSL lambası yanıp sönerek belli bir zaman sonra sabit olarak yanacaktır. Bu arada Kullanıcı adını ve şifresini girmediğimiz için internet ışığı yanmaz. 

Modem Arayüzüne nasıl gireriz ? 

     Yeni almış olduğunuz bir modemi veya resetlenmiş bir modemi kurabilmemiz için ilk önce modem arayüzüne girmemiz gerekmektedir. Modeminizin kılavuzunda yazan İP numarasını internet tarayıcınızın adres çubuğuna yazmanız gerekir. Genelde Modem arayüzüne erişebilmek için 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 İp adresini gireriz. 






        Resimde gördüğünüz gibi web tarayıcınızın adres çubuğuna yazarak modem arayüzünü açabilirsiniz. Bu arayüzü açtıktan sonra Kullanıcı Adınızı ve Şifrenizi İsteyecektir. 


   Yukarıdaki işlemleri yaptığınızda Modem arayüzüne gireceksiniz. Modeminizin tipine göre modem arayüzü değişiklik gösterebilmektedir. Bu görüntüde modem kullanıcı adı ve şifresidir. (Genellikle Kullanıcı Adı ve Şifre olarak modemle birlikte gelen kılavuzda ve modemin arka yüzünde bulunan WLAN yazan şifreyi girebilirsiniz.

1 yorum: